2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Keistai šiltas ketvirtadienis

Ketvirtą valandą ryto jau šviesu, neįprastai tokiai valandai šilta ir pilna paukščių čiulbesio. Visokių paukščių, įskaitant gaidžius. Kuriuos bais neteisingai nuvainikavo kalėjimo tautosaka, kažkodėl išplitusi į mūsų visų kasdienybę.

Keistai šiltą ketvirtadienį ant šaligatvio tupi neįtikėtinai žalia varlė.
Taip ramiai tupi, lyg būtų netikra, o gal lyg būtų negyva, o gal lyg būtų ne ant šaligatvio.
Pamojuoju prieš jos nosį savo koja - nereaguoja.
Bet ne vieta gi varlei ant šaligatvio tupinėti! Marš, marš iš čia! Lengvu kojos judesiu iš meditacijos pabudinu ir liuokteli tada ji energingai po gyvatvore, kur irgi ne vieta žaliom varlėm tupinėti, bet nors ne taip iššaukiančiai nevieta.
Kieme prie koželkos stovi taksi atidarytomis durimis ir variklio gaubtu. Taksistas sėdi joje poza atsipalaidavusia ir klausosi muzikos garsiai.
Paaugliai vaikšto būreliais, dar su kuprinėm, dar iš mokyklos, bet pozos ir jų atsipalaidavę, ir muzikos klausosi turbūt garsiai susikišę laidukus į ausis. Gal net eurovizijos laimėtojos dainos klauso.
Mano palapinė-miegmaišis-kilimėlis-pelis-šaukštelis-druska vidur kambario į krūvą suversti, tuoj aš juos išvešiu biškį Lietuvos parodyt.

2 komentarai:

  1. tai smagaus keliavimo Tau ir taviejiem rakandam :)!
    Ir dar man vis smalsu, o kas ta 'koželka' ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iškasta didelė duobė su vandeniu, po kurio laiko priaugusi visokios augmenijos, net rausvų vandens lelijų, nes viena moteriškė iškasė iš savo daželio, kur jos nežydėjo ir sumetė ten šaknis - o koželkoj, mat, patiko, ir ten jau keli metai žydi kaip stebuklas. Šiemet kol kas tik lapai pasirodė, bet tikiu, kad žydės.
    Nors lelijos tai nėra būtinas koželkos požymis.
    Požymis tas, kad vanduo neprateka, tuom skiriasi nuo tvenkinio. Kaip reiktų vadinti lietuviškai..hmmm hmmmm.... kai kuriuos galėtų vadinti atvirais priešgaisriniais vandens rezervuarais, bet negi čia žodis???! Be to kol mano seneliai gyveno vienkemyje, turėjo koželką gyvuliams girdyti ir skalbiniams skalauti, bet rezervuaru jos nevadino.

    AtsakytiPanaikinti